Barion Pixel

Férfi ként én nem sminkelek, de tapasztalatom szerint minden nő szereti a sminket.  Van, aki csak a nagyon halvány, természetes, finom sminket kedveli, de van, aki erősebben, hangsúlyosabban sminkel.

Természetesen alkalom kérdése is, hogy egy nő mikor, milyen erősségű sminket visel.  Ugyanez érvényes egy fotózási alkalomra is, ahol a legfontosabb a modell style-ingja, amelybe a makeup is beletartozik.

Összeszedtem azt az 5 legfontosabb dolgot, ami minden hölgynek segítségére lehet, ha egy fotózásra készül:

 

A fotózáshoz nagyon jó döntés HD termékek (alapozó, púder) használata. A HD termékekben mikro finomságú, fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó összetevők találhatók. Kevés kell belőlük ahhoz, hogy optikailag tökéletes fedést, természetes hatást, bőrképet eredményezzen. Kifejezetten TV – felvételekhez és fotózáshoz használják, itt azonban figyelembe kell venni a vakut, mert erős villanófény hatására másképp reagálhat egy-egy termék.

Ha lehet, kerüljük a highlighter használatát az arccsonton. A fotókon csillogó, vagy zsíros képet eredményezhet. Egy finomabb, nem csillámos bronzosító, vagy pirosító mindig jobb választás az arccsont kiemelésére.

Kerüljük a magasfényű, csillámpigmenteket tartalmazó rúzst/szájfényt a fotózáshoz, hiszen ez szintén csillogó fényt hoz létre az ajkakon, inkább szatén, vagy matt rúzst használjunk. Ezeknek a rúzsoknak is napfényben, illetve vakunál egyaránt gyönyörű, természetes hatású fényük van, ezáltal nem lesz „kiégett” a fotó azon a területen.

A szemekre szintén a szatén, vagy matt szemhéjfesték árnyalatainak használata preferált, a fémes, metál hatású nem javasolt. Ezzel természetes mélységet lehet létrehozni a szemkörnyéken, ami gyönyörűen mutat a fotókon.

A szempillafesték használata bármilyen árnyalatban alapvető makeup esetén, kivéve, ha műszempillát visel a modell. Mindkét megoldással nagyítani lehet a szemet, amely gyönyörű, nyílt tekintetet varázsol, és ez hihetetlenül szépen mutat majd a fotókon is.

Remélem, hogy hasznos információkkal tudtam segíteni a hölgyeknek abban, hogy ezáltal is szebb, természetesebb, és minőségi képek szülessenek!